Ağız kokusu nedenleri

Ağız kokusu kendimizi ve çevremizdekileri rahatsız edici bir durumdur. Ağız kokusu nedenleri konusu bu noktada ön plana çıkar.

Ağız kokusu kendimizi ve çevremizdekileri rahatsız edici bir durumdur. Ağız kokusu nedenleri konusu bu noktada ön plana çıkar. Ağız kokusundan muzdarip olan birey sosyal hayatında kendine olan güveni de kaybedebilmektedir.Aynı zamanda sosyal bir incinme sebebidir.Tedavisi mümkün olan ağız kokusu çok önemli rahatsızlıkların da habercisi olabilir.Bazı yiyecekler (soğan sarımsak gibi) ağız kokusu nedenleri arasında yer alsa da bu durum geçicidir.Ağız kokusunun gerçek nedeni ise dil üzerinde oluşan bakterilerdir.Bu bakteriler uçucu sülfür bileşikleri gibi maddeler üretirler. Aşağıda ağız kokusu sebepleri ve ağız kokusunu giderme yolları konusundan bahsedilecektir.

Ağız kokusunun sebepleri nelerdir?

*Sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonların sonucunda

*Böbrek ve karaciğer yetmezliği durumlarında

*Şeker hastalarında

*Sigara içmek

*Soğan sarımsak gibi yiyeceklerin tüketilmesi

*Diş çürükleri,diş eti iltihapları,diş ve diş eti hastalıkları

*Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezlerinde zamanla gıda birikmesi

*Açlık,diyet,ağız kuruması gibi nedenlerde yani sıvı gıda eksikliğinde vücuttaki yağ ve proteinin çözünmeye başlamasıyla metabolizmanın yan etkisi olarak ağız kokusu ortaya çıkar. Bu belirtilenler ağız kokusu sebepleri arasında bulunmaktadır.

Ağız Kokusu Nedenleri

Ağız kokusu nasıl giderilir?

* Şekersiz sakız çiğnemek tükürük salgınızı artırarak ağız temizliğinize yardımcı olur.

* Ağız kokusu nasıl giderilir sorusunun cevaplarından birisi; uygun yiyeceklerde ve içeceklerde tarçın kullanılması da ağız kokusunu giderebilmektedir.Zira tarçın, ağız içi bakterilerde önemli ölçüde etkilidir.

* Bol su içmekte ağız kokusunu gidermekte önemli rol oynar.Su, ağız içindeki bakterilerin minimum seviyeye inmesine neden olur.Tükürük salgısını arttırmaya yardımcıdır.

* Burun tıkalıyken uyumamak geceleri ağızdan nefes almamızı zorlaştırır.Bu durum ağız ve boğazın kuruyup bakterilerin üremesi için uygun bir ortam olmasına neden olur.Bu nedenle kesinlikle burun tıkalıyken uyumamak gerekir.

* Ağız kokusunu giderme yolları içerisinden birisi de basit şeker tüketimi(atıştırmalık tüm şekerli gıdalar) mümkün olduğunca azaltılmalıdır.

* Lokmaları iyi çiğneyerek yiyecekle tükürük salgısının iyice karışmasını sağlayarak ağızda yemek parçası kalma ihtimalini minimuma indirmek.Fazla çiğneme hareketi daha çok bakterinin yerinden koparak mideye inmesine yardımcı olmaktadır.

* Diş ipi kullanarak ağızda yemek parçası kalma ihtimalini düşürmekte bir diğer önlemler arasındadır.

* Sigara içmemek

* Çok gerek duyulması halinde bir hekime başvurmak

* Ağız ve diş sağlığına önem vererek ağız kokusunu yenmek mümkündür.

YORUMLAR



Bir cevap yazın


Son Yazılan Sağlık Yazıları

Stres doğurganlığı etkiler mi?

Stres doğurganlığı etkiler mi?

Özellikle son yıllar da doğurganlık, kadınlar üzerinde birçok sebep ile azaldığı gözlenmektedir. Her sağlıklı › Yazının Devamı ..

Kafein bağımlılık yapar mı?

Kafein bağımlılık yapar mı?

Herkes gün içinde normal olarak çay, kahve gibi içecekler tüketmektedir. Çoğu insanlar ise çikolata ve kola tüketimini › Yazının Devamı ..

Dış gebelik (Ektopik hamilelik) hakkında herşey

Dış gebelik (Ektopik hamilelik) hakkında herşey

Dış gebelik nedir? Dış gebelik, normal gebelik gibi sperm hücresi ile yumurta hücresinin birleşmesi sonucu oluşur. › Yazının Devamı ..

Tüp bebek nasıl yapılır?

Tüp bebek nasıl yapılır?

Tüp bebek yöntemi nasıl uygulanır? Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen birçok insan bu yöntemin bütün › Yazının Devamı ..